2011. november 28., hétfő

Újabb kacatok

Mutatom, milyen volt az 'igazi' adventi koszorúnk, amin aztán gyertya is égett. Keve csinálta az oviban, bár némi nagypapai segítség is volt benne (aznap volt nyílt nap az oviban és a papája tudott bemenni reggel). Az angyalka az egyik gyertyán lakik, csak biztonsági okokból leszedtünk a családi asztalköréülés idejére. A recycling koszorúnk kikerült a bejárati ajtóra és most ott lóg egy vastag lila (tavalyi Milka adventi naptárból megmaradt) szalagon. Ráadásul az egyes gömböt kicsit közelebb raktam a többihez. Majd mutatom, de most haldoklik a gépünk, nem nagyon akar fotózni, így kivinni meg sem próbáltam.

És akkor jöjjenek a kacatok, amiket annyira imádok készíteni :)
Ezt a gömböt a Baba blogján talált leírás alapján készítettem el. Ha ti is elkészítitek december 10.-ig, még akár egy kis meglepi is a tietek lehet. A kész gömböket mutassátok meg Babának!

És folytatódik a póló-recycling. Találtam egy nagyon ócska narancssárgát, ami nemcsak rövid, de totál el is volt tekeredve és milyen jó, hogy nem dobtam ki. Íme, egy nyaklánc készült belőle (meg egypár virág, lásd lentebb):
Egy másik pólómat is elkezdtem felszabni: az egyik ujja sárga, a másik kék volt. Összecsomózással nyaklánc vagy hajpánt lehet belőle:
És persze tekert virágok is készültek:
A narancsból még egy szirmos-százszorszépecske is kikerekedett:

Zsupszinál találtam ezt a kis leírást a horgolt gyűrűről, természetesen azonnal el kellett készítenem. Nem is volt nehéz :) Vékonyabb fonalból készítettem, így nekem a virágom átmérője csak 2,5 centi lett. Nagymama-féle maradék fonalból horgolmányoztam. A közepébe még lehet, hogy keresek egy gyöngyöt. (ezt a kis részt vasárnap írtam meg, ezért van egy kis)
frissítés: készült egy kék gyűrű is. Nagyon tetszenek, Zsupszi, köszönöm a leírást itt is, ha erre jársz!

A hópehely-gyár termékeinek felhasználása pedig szintén ma esti feladat volt; az ötletet szintén Babánál találtam. Bár látható, hogy még kell lyukasztanom, mert kevés lett az a rengeteg pehely, amit a múltkor rittyentettem. A hungarocell-gömb egy régi hóember fejéből lett.

És hát egy szomorú esemény: szintén ugyanitt mutattam a duplacsavaros Möbius-sálamat. Nézegettem, kissé szoros lett és túl nagy a bumpszli rajta. Lebontottam, íme a martalék, ami lett belőle - az elejéből pár láncszem, amit nem tudtam letekerni és
a gombóc, amit át kellett tekernem, mert eredetileg túl szoros volt és a nagymamám azt mondta, tekerjem át lazábban, hogy nehogy elvesszen a fonal rugalmassága.
Áttekertem és most várja az átlényegülést. Hamarosan jövök a játékkal ismét!
Jut eszembe, kérdeztétek, hogyan készültek a horgolt gömbök. Mutatom hamarosan, jó?

11 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jók, a horgolt gyűrűk olyan cukik, én is akarok:) Póló meg van rengeteg, párat feláldozok kísérleti célokra.

margom írta...

Hát én csak ámulok-bámulok. A horgolt gyűrűk nagyon bejönnek.

Blithe írta...

Nagyon kis helyesek lettek :) !

mannamari írta...

Mennyi szépség és jó ötlet van így egyben. :-)

Nagymamis írta...

Keve nagyon ügyes......és milyen büszke lehet a koszorújára!
Sok szép ötletet mutattál, köszönöm! A hajtogatott rózsák tetszenek nagyon......remélem egyszer én is tudok ilyen szépen rózsát hajtogatni!

Arien írta...

A horgolásra én is kiváncsi vagyok. Köszönet az ötletekért!

Baba írta...

hát te egy kacatfelhasználó világbajnok vagy:) köszi,hogy játszol velem,nagyon szépek lettek a gömbjeid:) a többi én is ki fogom próbálni...csak így tovább:)

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Mennyi jó ötlet,ez a póló felszabdosás felkeltette az érdeklődésemet,mert az eredmény szenzációs!! Ki fogom próbálni!

Ami írta...

Nagyon ügyes a kisfiad, hogy ilyen szép koszorút készített! A recycling ötletek pedig nagyon tetszenek!

Aranka írta...

Tekert rózsák újdonság pamut anyagból készültek? A gyűrűk nagyon arik lettek.

Cicurka írta...

Jaj! Mind nagyon-nagyon jó! A póló rózsák pedig... Fantasztikusak!