2011. augusztus 25., csütörtök

Életem leghosszabb bejegyzése

Nem szeretem az 'összevont' bejegyzéseket, de most muszáj... Annyi minden mutatnivalóm van, hogy csak na. Tényleg hosszú lesz!
Ezeket pár hete varrtam - fürdőszobai bigyótároló, de most a kép kedvéért leköltöztek a bugyrok a nappaliba. Nagyon örülök neki, mert eddig egy papírdobozban vergődtek a cuccaink. Ez így jobban átlátható és szebb is :)
Kettő van belőle, az egyiknek kicsit nagyobb a lehajtott része. Amúgy van még két fehér is, de azok még nincsenek bevetésen.
És íme, ez lett a gyöngyszövésemből - egy szalagos ollóőr! A mintája hasonlít valamire ;)))
Egy jó fotó róla - sajna nem mindenhol ilyen szép :)
Szóval, amolyan gúla alakú.
Az üvegszekrényeink leköltöztek a nappaliba és kaptak ledes világítást felülre. Ilyen a felső polc:
Ez meg a második polc - ezt a gyönyörű készletet még a pesti gimiben kaptuk a kollégáktól, házasságunk emlékére, örömére:
Teljesen más téma - ezek az igénytelen műanyagdarabok a számolópálcikák. Akiknek sulis lesz most a gyereke, biztos látta, milyen... Na mindegy, a lényeg, hogy ez kell az elsősöknek - igen ám, de műanyag zacskóban árulják, ami pillanatok alatt tönkremegy, tárolni meg mégiscsak kéne valamiben. Na de miben?
Reggel pattant ki a fejemből az ötlet - üres Actimeles doboz! Tökéletes méret, kupaknak meg egy filmtekercs teteje is kiváló. Akinek nincs, az fényképésznél biztos tud kérni egyet. Szóval, elsős anyukák, csak ajánlani tudom ezt a megoldást :)
Megint más téma: virágok. A nagymamámtól kaptam ezt a sásszerű levelű növényt. Azt mondta, folyamatosan fog virágozni egész nyáron és hogy minden nap hoz 2-3 új virágot. Hittem is, nem is, amit mond :) Hát igaza volt! Nem tudom, mi a neve - nem ismeri valaki?


Két kép a kedvenc virágomról - reggel mindn rájuk süt a nap - kinyitom az ajtót és ezt látom:

Most madarak következnek :) Kékcinke, Budapesten, erkélyről. Öcsémnél voltunk a 7végén, nála készült a fotó.
Itt pedig a feketerigó pancsol az itatóban:
Ezt ebédeltük - a zöldséghalom (paprika, paradicsom, hagyma) alatt csirkecombok lapulnak, a tetejére pedig még krumplikarikák kerültek. Alufólia alatt 1 órán keresztül sült és isteni volt!!!
És a kimaradhatatlan tűzijáték után a kivilágított parlament:
Aki végigolvasta, délután kap meglepit, ha megírja, milyen témában szeretne ajánlókat tőlem :) No, azt hiszem, itt teszek pontot életem eddigi leghosszabb bejegyzésére. Pont.

17 megjegyzés:

Rita írta...

Lesz folytatása is a leghosszabb bejegyzésnek??? Mert bizony csöppet sem volt unalmas végigolvasni :)

mannamari írta...

Jelentem végigolvastam. :-)
A meglepi témáját meg rád bízom.

Kisnyul / Andi írta...

Végére értem és nem unatkoztam. :)

Témaötlet: türkiz, gyöngyös

Bernadett írta...

Szuper bejegyzes.Tobbszor is irhatnal ilyet...:0Kozben hugommal telefonaltam,ferjem szakitott meg...
Az en bejegyzeseim is mindig kurtafarkuak.:)))
Ajanlo?Valami szepseg.:)

Monica írta...

Én is végigértem, és klassz volt. A madárkák édik. Bármiről írhatsz, aztán majd mazsolázom!

Kryx írta...

Én ma jártam nálad igazából először és szembesültem a hosszú bejegyzéssel. :) Tetszett a pálcikás ötlet és jók lettek a tartóid is, lehet hasznosítom én is és csinálok hasonlót.

latinka írta...

Én is végigolvastam:))
Jöhet bármi!

margom írta...

Én is végigolvastam és cseppet sem volt unalmas. Az a zöldséges csirkecombos csoda az valami nagyon finom lehetett.

Névtelen írta...

Nagyon tetszenek a fürdőszobai tárolók , Te milyen ügyes vagy, hogy ilyet is tudsz varrni és hát a gyöngyszövés...

A teáskészlet pazar ! A virágos meg a madárkás képek is :) Az ebéd számomra nagyon fincsinek tűnik, sajnos nálam a férfiak nem örülnének ennyi zöldségnek :(((

Ritkán látogatok blogokat mostanában , de régebbről emlékszem pár ajánlódra :) , jópofa dolgokat találsz a neten: én szeretem a kicsit bohókás dolgokat , amiken lehet mosolyogni is :) , és az újrahasznosítással kapcsolatos ötleteket , mint például az Actimeles dobozkád új életre keltése :))

Névtelen írta...

Jók a fürdőszobai tárolók/az anyaga szuper!/,és a madaras-virágos bejegyzésnek is örülök,jó képek,kedves az a rigó,ahogy fürdik:-)

Fáni írta...

Nagyon jók a fürdőszobai tárolók, én horgolással készítettem ilyet, fel is tettem a blogomra, csak a fotó lett elég rossz. Nekem a pálcika tárolók ötlete tettszett a legjobban, ilyeneket még jó lenne olvasni.
A meglepit én is Rád bízom

*kateee írta...

én is elolvastam :) és a pálcikás dolog fogott meg... nemsoká kezdődik a suli :)

kreatívhit írta...

Hát még a fotókkal se volt ez olyan méretes mint beharangoztad:)A ledes vili klassz hatást ad.

Ányi írta...

No-no, Lacikám, azért magamhoz képest kitettem magamért :)))

Cat írta...

Én is végig olvastam és nem volt unalmas. :-) Csodásak a madaras képek. :-) A fehér virág kerti pletyka édesanyámnak lilában van és tényleg mindig sok virág van rajta. :-)

Barbaral írta...

Napok óta agyalok a pálcikák tárolásának mikéntjén /most megyünk elsőbe:)/ - szóval nagyon jókor jött az ötlet:))). Köszönöm!
A kerti pletykád nagyon tetszik, nekem égszínkékben van:).

Eleonóra írta...

Dehogy untam, dehogyis!
Nekem a legjobba a gyöngyös-pöttyös ollóőr tetszett, biztos, hogy kipróbálom. Már régebben kipróbáltam a gyöngyszövést, keresztszemes ollóőrt készítettem ilyen formájút, de ez a variáció még nem jutott eszembe, biztosan kipróbálom!
Kékcinkét élőbe még sosem láttam, rigót sokat, de nem így fürdeni!
Actimelt rendszeresen iszom, de a pálcikatárolásra még nem gondoltam. Megjegyzem, ezeket a pálcikákat kissé igénytelenül gyártják, a végük olyan sorjás, kicsit lereszelhetnék őket gyárilag, ne sérthesse fel a kicsik kezét...