2011. július 31., vasárnap

Süni, TUSAL, virágok, kockás állatok

Általában nem szeretem, ha egy bejegyzésen belül több téma is van, de most annyi a mutatnivaló, hogy muszáj ömleszteni.
Először is egy süni a MS Scetches sorozatból, ez kifejezetten Keve rendelésére:

A júliusi TUSAL, bár elég kevés benne a fonal :(
Virágok - ez futós sarkantyúka lesz, már napok óta készülődik. Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert futósban még nem láttam, de eddig tetszik. Igaz, a papírján az volt, hogy 1,5-2 méteresre is megnő, ez meg ha van 15 centi, akkor már túlzok :)
Ez az egyik kedvencem, igénytelen és isteni illata van, nem tudok betelni vele! Estike néven ismerhetitek, azt hiszem. van sárgában, tarkában meg fehérben is. Ahol megtelepedik, onnan kiírtani sem lehet.

Csoportkép1:
Itt van külön őzsiráfossága:
Csoportkép2:

Sorsoltam + őzsiráfossága

Köszönöm mindenkinek, aki játszott! Nos, a végeredmény elég egyértelmű: unikat teljesen telibe talált!

Tényleg zsiráfot készítettem :) Mikor olvastam a hozzászólást, majd kiugrott a szívem, áááá, ilyen nincs! Gratulálok! Hamarosan küldöm a nyereményedet!
Szóval, a zsiráfról 1-2 kép:
A szabásmintát magam készítettem, méretében illik a többi kockás textillényhez.
Mikor varrtam, épp nem volt itthon szalag, ezt is kellett barkácsolnom egy darabka anyagból:
Itt van az összevarrt, kiszabott zsiráf. Hasznos, ha a kifordításhoz használt résnél hagyunk egy kis nyelvet. így szebben tudjuk összevarrni majd. És az íveknél tényleg hasznos, ha bevagdaljuk az anyagot, a sarkoknál meg levágjuk :)
Kedvenc műveletem, a kifordítás. Olyan izgi!!! No, nem mintha nem tudnám, mi lesz belőle, de akkor is! :)
Itt teljesen kifordítva - én ennek a kiskanálnak a sarkát használom, nagyon jól beleilleszkedik a csücskökbe.
Kitömve.
Most vettem észre, hogy a kész állatról nem készült fotó. Akkor ezzel még lógok. Hamarosan mutatom őzsiráfosságát!

2011. július 30., szombat

Hello, cicus! - ajtópárna :)

Először a cicus (Dana, megkaptad a tegnapi levelemet?), szintén MS mintája. Imádnivaló és picurka :)

Ma este megint írtam a varrógéppel. :) A Bernina honlapján találtam egy (mit egy, vagy húsz!) leírást, az egyik nagyon megtetszett. Ott az 'Autumn' feliratot csinálták meg, nem is tudom, minek. Mi ez? Párnácska? Csak az az érdekessége, hogy fel lehet akasztani. Szóval, legyen ajtópárna :)))
Én a 'hello' szöveget választottam.
Alul van egy mintás fodros anyag, rajta meg az írott.
Ó, a rés bevarrása már ilyen szépen megy :)
Itt a 'hello' vége.
Ajtópárna az asztalon :)
Ajtópárna az ajtón:
Ajtópárna a kilincsen.
Jól fog mutatni a tegnapi szösszenet mellett (az most mosás alatt van).
*** Ui: Holnap sorsolok, aki bújt, aki nem! ***

2011. július 29., péntek

Két új dolog, amit kipróbáltam

Az egyik az hamar megvolt, mert hasonló virágot már gyártottam, de organzából, a széle olvasztásával még nem. Hét körből készült a virág, közepén egy nagy gyöngy, és egy bársonyszalagra ragasztottam fel.

Na, és ebbe meg bele vagyok esve, valami fellángolás megint, azt hiszem. Nem is tudom, mi a neve, legyen 'free scissor and embroidery art' (=fsae) vagy valami hasonló ki akartam próbálni, hogy tudok-e a varrógéppel írni, ha már a varrás olyan jól megy, ha-ha-ha.
Először sűrű sima öltéssel végigmentem a szövetre felírt szón, majd cifráztam a dolgot. Rájöttem a trükkre is: NAGYON lassan kell varrni, különösen a kanyarokban. Éles kanyarnál be is kell igazítani az anyagot meg a tűt irányba. Még kunkort is sikerült csinálnom, juhéjj, ennek nagyon örülök!!!
Van néhány szívecske - egyszerűen csak kivágtam az anyagból és már fel is varrtam.
Néhány betű is felkerült:
Itt valami rejtélyes ok miatt az alsó cérnával hímzett felül is, ezért lett fehér:
És így néz ki egyben, egyenlőre:
Még most és vasalni kell, meg keretezni. Ez a kör alakú keret kerül alá. Lehet, hogy 1-2 dísz is megy rá, gomb vagy valami, azt majd megálmodom. A kilógó cérnavégek is azt hiszem, maradnak.
Készül majd egy párja is, na ki sejti, mire szánom? ;)

*** Aki játszani szeretne, néhány bejegyzéssel lejjebb még jelentkezhet!***

Néhány kép és végre egy hímzés!

Keve kedden délután elutazott Marcaliba anyuval. Jövő hétvégén hozzuk haza. Szia Keve, jó nyaralást! :)Szerda este ilyent ettünk: parázsburgonya bedobálós paradicsommal (igaziból nem parázsburgonya, csak Marcaliban március óta alig esett és csak ekkorára nőtt meg a krumpli. Hájéban megfőztem, leszedtem a héját, aztán bő olajban megsütöttem. A paradicsom meg tényleg kicsike, egy darab = egy harapás, azaz egy bedobálás) :)))

Ezeket a napraforgókat régóta várom már. Húsvétkor is ekkorák voltak, de virág csak most került rájuk. Télen ültették őket a kismadarak.
És végre hímeztem tegnap este. A minta MS egyik vázlata - nekem teljesen új - kissé  kimaradtam abból, hogy mostanában milyen minták kerültek ki, így totál megörültem neki. Még kinéztem párat, szeretném azokat is megvarrni. Mondjuk, ötletem még nincs, mire kerülnek rá :( Nektek?

***A játék még tart, tippeljetek! Annyit elárulok, hogy amit terveztem, az már ma délelőtt elkészült. Úúúúúúgy mutatnám már! De azért kicsit várok még vele :)***

2011. július 28., csütörtök

Játékot hirdetek!

Hamarosan egy éve lesz, hogy elkezdtem ezt a blogot. Azóta sok minden történt, varrás hol több, hol kevesebb, inkább az utóbbi. Mostanában azonban a varrógéppel barátkozván készítettem ezt-azt :)Varrtam egypár kockás virágot, gyümölcsöt, állatkát az utóbbi időben, sőt még egy Tilda-angyalkának is nekiveselkedtem (ő még kopasz sajna).
Ezzel kapcsolatban játékot hirdetek :) Annyi lenne a feladatotok, hogy megtippeljétek itt egy megjegyzésben, mi lesz a következő varrományom (ma akartam elkészíteni, de nem vitt rá a lélek). A játékot nem kell meghirdetni és rendszeres olvasónak sem kell lenni, csak tippet várok :) A nyertes jutalma pedig... nos, ez még a jövő titka, de annyit elárulhatok, hogy köze van a varráshoz :) Határidő? Néhány nap :)

Virágok és varrnivalók

A képeket linkeltem:
Ez újságpapírból van:

Ehhez még jó lenne megtanulnom cipzárt bevarrni:
Illatos könyvjelző:

2011. július 27., szerda

Falitapéta és Margó játéka

Falitapéta-video az OtthonTV-n (Nekem a madaras meg a kalitkás a kedvencem. Na jó, a ruhafogasos is tetszik)
Margónak egy éves lesz a blogja - játék! (Ha innen kerültél oda, írd ott meg légyszi):

2011. július 26., kedd

Édes, idétlen,

és mellesleg imádnivaló Meli legújabb gyűrűje, de most leginkább a címkékkel szeretnék eldicsekedni, hm... tényleg tök jól néznek ki :)

Eeeeeeeezt szeretném...

Michelle játékán megnyerni :)

2011. július 23., szombat

Sovány és kövér

Belelendültem az állatka-varrásba! Keve rendelt tőlem egy oroszlánt és még bónuszba kap egy vízilovat is.
Az oroszlánnal megszenvedtem - először is: nem találtam hozzá sablont... kénytelen voltam gyártani egyet. A sörénye szalagokból van, kicsit kócosra sikerült a fiú... A kifordítás nem volt egyszerű, mert először fel kellett gombostűzni a szalagokat, csálé is lett rendesen :), aztán a varrásnál azt kellett lesni, nehogy levarrjam valamelyik szalag végét és a kifordításnál meg a gombostűkre kellett figyelni, mert mivel azok a másik felén voltak, nem tudtam kihúzni őket varrás után. De egyik sem szúrt meg, hanem szépen kifordultak,.mikor kellett :)
Szóval, itt van a kis éhenkórász, kócos oroszlánkám:
Szemet direkt ilyen picit akartam és szája sem lesz:
A farkincája tök jól sikerült :)
Itt pedig a nagy, kövér és dagadt vízilovam, szintén saját sablon alapján:
Nem túl okos a pillantása, de asszem, egy vízilónak nem is szokott az lenni :)
Naaaaaaaaaaaagy a popsija:
Remélem, Keve örülni fog nekik :)

2011. július 21., csütörtök

Zöld kockás krokó

Elkészült :)


Jobb lett volna, ha a szájat, szemet, orrot még összevarrás-kifordítás előtt csináltam volna meg, de így is összejött :) A popsijánál látszik, hogy a kifordításnak meghagyott lyuk összevarrása még nem tökéletes, de végre rájöttem a nyitjára - legközelebb menni fog :)