2011. július 29., péntek

Két új dolog, amit kipróbáltam

Az egyik az hamar megvolt, mert hasonló virágot már gyártottam, de organzából, a széle olvasztásával még nem. Hét körből készült a virág, közepén egy nagy gyöngy, és egy bársonyszalagra ragasztottam fel.

Na, és ebbe meg bele vagyok esve, valami fellángolás megint, azt hiszem. Nem is tudom, mi a neve, legyen 'free scissor and embroidery art' (=fsae) vagy valami hasonló ki akartam próbálni, hogy tudok-e a varrógéppel írni, ha már a varrás olyan jól megy, ha-ha-ha.
Először sűrű sima öltéssel végigmentem a szövetre felírt szón, majd cifráztam a dolgot. Rájöttem a trükkre is: NAGYON lassan kell varrni, különösen a kanyarokban. Éles kanyarnál be is kell igazítani az anyagot meg a tűt irányba. Még kunkort is sikerült csinálnom, juhéjj, ennek nagyon örülök!!!
Van néhány szívecske - egyszerűen csak kivágtam az anyagból és már fel is varrtam.
Néhány betű is felkerült:
Itt valami rejtélyes ok miatt az alsó cérnával hímzett felül is, ezért lett fehér:
És így néz ki egyben, egyenlőre:
Még most és vasalni kell, meg keretezni. Ez a kör alakú keret kerül alá. Lehet, hogy 1-2 dísz is megy rá, gomb vagy valami, azt majd megálmodom. A kilógó cérnavégek is azt hiszem, maradnak.
Készül majd egy párja is, na ki sejti, mire szánom? ;)

*** Aki játszani szeretne, néhány bejegyzéssel lejjebb még jelentkezhet!***

1 megjegyzés:

melcsilla írta...

Ány úgy örülök, hogy mostanában ennyire aktív vagy! Egyrészt szuper ötleteket hozol, másrészt a varrásban is egyre ügyesebb leszel, gratulálok!