2012. január 23., hétfő

Segítség, kötök!

Csajok, nekiálltam kötni :) A Baktus sállal 'birkózom', csak sima az egész. Nem a legegyenletesebb, de nagyon haladós. Viszont: a széle totál bepöndörödik. Nem kötök sem túl szorosan, sem túl lazán. Mit csinálok rosszul? Légyszi, ötleteljetek, mert nem akarom, hogy ezt is le kelljen bontanom... Köszönöm előre is!

10 megjegyzés:

Barbaral írta...

Sima kötés esetén ez tök normális. Emlékeim szerint legalábbis, bár már nagyon régen volt kötőtű a kezemben...
Nem lustakötéssel kell eredetileg? Úgy nem pöndörödne:).

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Gratulálok hogy elkezdted,szerintem lehet hogy mégiscsak szorosan kötsz,vagy durva a kötőfonalad!ezt elég nehéz így látatlanban megállapítani!de ne hagyd abba!

mannamari írta...

Szerintem fonalfüggő a dolog. Bár nem vagyok nagy segítség, mert nagyrészt én is csövet kötök sál helyett, bár volt már olyan sál, ami sálformájúra sikerült.

Newsee írta...

Nos én vagyok a másik kígyó kötő Dana mellett. Valóban fonal függő a dolog és tényleg a sima kötés általában bepöndörödik.
Baktust még nem csináltam, hátha jön olyan aki igen és elárulja a titkot.

CathlenKata írta...

Nos a sima kötésnél fonaltól függetlenül természetes a pöndörödés, ezt kikerülni nem tudod. Ha nem műszálas a fonal akkor a blokkolás segíthet rajta, ha műszál akkor nem.

Ányi írta...

Jajj, szóval a mintaválasztásom nem jó. Akkor asszem, lebontom... s bár csak 4 szemmel kellett kezdeni, most már 32 szeme s a történet, vagyis annyira még nem sok...
Köszönöm a sok és gyors választ!!!
Még van ám egy kérdésem: lustakötés = mindig csak sima, ugye?

CathlenKata írta...

Igen a lustakötés oda vissza sima szemekkel :-)

Huligánlány írta...

Ányi, ragaszkodhatsz a simakötéshez is, csak akkor mindkét végén az első 5 szemet kösd lustakötéssel (vagyis mindig simán, a fordított sorokban is) Igaz, a tetején akkor is be fog pöndörödni, esetleg az utolsó 2 sort kösd lustán!
(én amúgy tök utálom a lustakötést :-(

Éva írta...

Annyit tehetsz még hogy mindkét végénél az utolsó négy szemet kösd úgy hogy 2 sima 2 fordított.

kreatívhit írta...

Jó munkát:))