2010. október 20., szerda

Újabb rózsácskák

Csak nem bírtam magammal! Reggel gyorsan tekeretem még egy harmadik rózsát is, délután meg a negyediket, aztán jött a minta közepe, aztán a levélkék, aztán még a pici rózsák a csücskökbe, aztán a hullámvonal a szélére... és még tudnám folytatni, IMÁDOM ezeket a rózsákat csinálni!
Na, mutatom, milyen lett a megmohólkodásom eredményeképp az eredetileg Atalie-minta... a közepén a szívecske még nincs felvarrva, majd a készre összeállítás után.
Egy-két közeli kép...
A kisebbik rózsácska mérete csak két 'lyuknyi', a nagyobbiké az eredetileg megadott 5 lyuknyi. A picit három szállal készítettem.
Ez a minta bal felső részén a rózsácska-csoport oldalról:
Itt meg felülről. Jól látszik, hogy a fonal kissé színátmenetes:
Ez az utolsó kép :)
A levelek hímzésével kissé bajban voltam, ugyanis a leírás szerint úgy kell készíteni, hogy csinálunk egy hurkot és a megadott helyeken rögzítjük fonallal a következőképpen: felbökünk a visszájáról, áthurkoljuk a felső fonalat és utána ugyanazon a lyukon bökjük vissza a tűt. A gond nálam ott volt, hogy nem tudtam pontosan, milyen hosszúra hagyja felül a hurkot - ezért, mint látható is a képen, néhol lazább a két leöltés közötti rész vagy pedig nem tudtam olyan közel bökni a leöltéseket, mint kellett volna. Na mindegy, elsőre nem is olyan rossz :) A leveleket amúgy három szállal hímeztem, hogy kellően testesek legyenek a duci kis rózsákhoz mérten.

Leírom, milyen elnevezésekkel illették az öltéseket a leírásban:
rózsa: point d'araignée (kiejteni sem tudom, de valami pókhálóra gondolok a nevével kapcsolatban, még latinból rémlik valami)
levél: point de bouclette (buklé?)
külső hullámos rész: point arriére
belső tyúkláb-szerű rész: na, ennek még neve sincs, de jól néz ki :)

Amúgy a hímzés haladós, számolós, látványos. A végeredményt kissé túlcsicsázottnak találom, de mint első gyerek, szeretem :)

Fonalak:
rózsák: Nina -Dried roses
többi: Clover
Ui: Legszívesebben MOST nekiállnék a következőnek! :D :D Komolyan! :D

4 megjegyzés:

Jutka írta...

Szépek a színek, a levelek, a hímzés összességében az egész tetszik:)
Ügyes vagy!
Külön köszönet az elnevezések fordításáért!

Névtelen írta...

Nekem tetszik,semmilyen giccs nincs benne.Ányi ezek rózsák,szép és kész!

gromine írta...

Nagyon szép lett!
Köszi a leírást a levelekhez. Nem igazán értettem, hogy kell, mert nekem nem olyan formák jöttek ki:) Most már értem, hogy mit rontottam el.

Edit írta...

Nagyon szép munka! :)