2011. december 31., szombat

BÚÉK!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!


Nagyon szép köszöntéseket láttam a blogokban mindenfelé, elnézést, hogy nem reagálok rájuk, de helyette én ezzel a kis képeslappal köszöntök mindenki az újév alkalmából! :)
***
A tavalyi évről csak annyit: nem tetszett! Persze, történtek jó dolgok is, de örülök, hogy vége van.
Más: végleg elromlott a fényképezőgépünk, már kézzel sem lehet beállítani. Ahhoz képest, hogy  jó márkájú, csak kb. 6 évig bírta. Ezt csak azért írom, hogy magyarázzam a bizonyítványomat, miért is nem mutatok a pár napja hajat* növesztett Tilda-angyalkámról és az épp most készülő Tilda-kiselefántomról képet.
* természetesen kócos, ráadásul bájosan rövid hajú, szóval, nem egy tipikus angyal, de legalább szőke :)

2011. december 29., csütörtök

Sok boldogságot!

Íme, az első reakcióm a fülig érő vigyorgás és a majdnem (de csak majdnem) könnybelábadó szemek után arra a videóra, amit ma délben kaptam:
Bár ez nem a scrapbook-os blogom, ide is felteszem a képet, mert szép és ők is így együtt, hárman:)

2011. december 28., szerda

Decemberi vegyesfelvágott

Igen, pontosan egy hónapja annak, hogy valami értelmes (azaz tényleg ebbe a blogba illő) bejegyzést írtam - mármint ami arról szól, hogy mit készítettem, nem pedig mikor mások tollával ékeskedtem. Na, de most így alakult és éppen ezért egy decemberi képes összefoglalót írok most meg, sok képpel, persze, a teljesség igénye nélkül. A képek egy része homályos (szegény fényképezőgépünk döglődik...) és néminemű művészi összevisszaságban kerültek fel. Hát akkor kezdjük az elején.
Szóval, az utolsó pillanatban, de elkészült az az adventi naptáram, amit BogárKrea-Brigi blogján olvastam. A két gyerekszoba közti keskeny falrészre lógattam fel és minden nap került bele 1-1 apróság: matrica, bélyeg, radír, cukorka. Persze, volt "rendes" adventi naptár is, csokival, ahogy az elő van írva.

A Colette adventi játékára készített koszorúm is felkerült a helyére.

Mutatom a karácsonyfánkat is (háttérben a tavaly SAL keretében készített karácsonyi hímzésem).

És Ivánra is került 12 ezüst dísz. Annyira olcsó volt ez a 12-es szett, hogy muszáj volt megvenni. 120 forintért nem hagyja ott az ember :))) Ráadásul tök jól néz ki így az Iván + 1 szem levél van rajta.

Egy újragondolt Kika-katalógus:
 Színes csíkokat vágtam ki belőle, amiket felragasztottam egy lapra, majd karácsonyi díszformákat vágtam ki a papírból. Végül színes kartonra kerültek némi aranyfilc társaságában. A kollégáim kapták meg ezeket a képeslapokat.

Érdekes felhők:

Praktiker parkolója Budapesten - kék és piros együtt, nagyon tetszik ezen a képen (pedig általában ezt a kombinációt naonnemszeressem):

Keve időközben suttyomban megtanult olvasni. És imádja a matekot is. Kicsit sajnálom, hogy még 1,5 évet várnia kell a sulira, de igaziból nem bánom, mert hadd játsszon még az a gyerek! :)

Ez egy kebabosdoboz volt az előző életében. A csillagok úgy lettek térhatárúak, hogy az egyik oldalon a csillag közepétől a csúcsáig, a másik oldalon a közepétől a belső csúcsokig karcoltam meg és hajtottam meg a kartont. A végén aranyspray-vel lett lefújva, de úgy már nem készült fotó. Most ők 8-an fent himbilimbiznek a termemben a suliban piros gömbök társaságában.

Ez az osztályomból annak a lánynak készült, akit karácsonyra húztam. Fehér textilrózsa rózsaszín kövekkel és virágocskákkal meg egy ezüst csillaggal. Kicsit nehezen váltam meg tőle. :)

Újabb beállítás a fényképezőgépen, de ez sem lett sokkal jobb.

Íme, a dobozkában a nyaklánc. Ez a kép meg homályos lett.

Készítettem papírdíszeket is, 26 darabot, ahány gyerekem van a 8.c-ben. Ezt kapták tőlem mézeskalács helyett :)))

Nyami., ez meg a karácsonyi torta. A férjem anyukája sütötte.

Nagyon különleges! Tavaly ez volt az ország tortája. Három napig készül, szóval, csak különleges alkalmakra! De nagyon fincsi és a látvány is lenyűgöző! Ilyen, ha hiányzik belőle...
  ...egy szelet:

És a végére egy giccs. Direkt ezért elmentünk sétálni, hogy lefotózzuk ezt a rettenetet. Tavaly elfelejtettük, pedig egy csomószor arra kanyarodtunk szörnyülködni. De ha ennél is feltűnőbbre vágytok, akkor nézzetek szét a youtube-on :)

Ennyi  most hirtelen. Egy csomó minden kimaradt. Például a vállkendőm, aminek a horgolásával szépen haladok. Vagy a Somesz fogkalandjai (elesés, vérzés, fogorvos, kihúzás, fellélegzés). Vagy  a Keve madárkarácsonya az oviban vagy a sulis öko-karácsony, vagy, vagy... szóval, most hirtelen ennyi.

2011. december 23., péntek

Csillaggyűjtés - 9. forduló

Három, de nagyon egyszerű kérdésre keressük ma a választ a GazdaságTV oldaláról:
1. - Mi az egyetlen vágatlan videó címe?
2. - Hány másodperces 'A levegő az állam tulajdona lesz!' című videó?
3. - A versenyszféra rovaton belül az Energia vagy a Kereskedelem alrovathoz tartozik több videó?
A megfejtéseket a karácsonyra való tekintettel kedd estig várom.

(Katt a képre)

Boldog karácsonyt mindenkinek, aki erre jár!
*** Kisnyul válaszáért beírtam oldalra a csillagot. Hamarosan jövök újabb kérdésekkel!

2011. december 22., csütörtök

Lego karácsonyfadíszek

Vannak még gömbök és szán meg karácsonyfa is, természetesen leírásokkal, ezen az oldalon. A gyerekek imádni fogják :) Na meg mi is.

2011. december 20., kedd

Dinamikus nézet

Megújult a blogger kezelőfelülete, én meg kattintottam ide és oda, még nehezen találom meg a megszokott dolgokat (nevezzük csak objektumnak, mert az tudományosabban hangzik). Szóval, volt egy érdekes objektum, dinamikus nézet néven, hát katt és lőn ilyen. Lehet, hogy majd visszaállítom, de nekem nagyon tetszik, hogy fireg-forog. Lehet, hogy csak azért találom jópofának, mert mostanában keveset jövök erre, na, majd a karácsonyi szünetben akkor visszaállítom.
Ui: Amúgy oldalról a lejárt játékokat akartam kiszedni, hát ez lett belőle, egy dinamikus objektum :)))
Ui2: képet is teszek, de csak a dinamikus objektumok kedvéért :) Amúgy elfogadnék egy ilyent.
Ui3: Huhh, már látom, hogy a 'Magazin'-ra fogok váltani, mert az is klassz. De addig flip-flop-forogjon!

2011. december 17., szombat

Ki lopta el a sajtot?

Fura címe van ennek a kreatív blognak, de az ötletei egytől-egyig szuperek. Belinkelem, mert egy hajtogatós gömböt szeretnék megcsinálni és szeretem, ha nem kell keresgetni, ha szükségem van rá.
Jó hajtogatást!
Ui: Most vettem csak észre, hogy nem jó linket írtam be - jelentem, javítottam! :)) A képet is linkeltem a tutorialhoz :)

2011. december 15., csütörtök

Csillaggyűjtés - extra, kitalálós játék

Ajánlom a GTV mai ötórai videóját!


Kovács Anita kedvel egy hivatkozást.


A Telenor jóval a kitűzött határidő előtt befejezte az újgenerációs mobilhálózatának országos kiépítését. Budapest és a Dunántúl után Kelet-Magyarország is kapott Hipernetet.

 ·  ·  · 7 perce

    • Kovács Anita Képzeljétek, mikor ezt a riportot csinálták az öcsémék, egyszer csak élőben kapcsolták a volt sulimból az igazgatónénit és a Sz.István volt a műsorvezető. Na, ki tudja, melyik suliról van szó?
      pár másodperce · 


Lehet tippelni. :)) Aki figyelmes volt, most megírhatja ide és az első helyes megoldó kap egy csillagot!

2011. december 14., szerda

Fedlapterv

A Dell fedlap-tervező versenyére készítettem ezt a képet. Már be is küldtem és a FB-on lehet rá szavazni. Ha tetszik (meg ha nem, akkor is), ne vonakodjatok egy lájkot nyomni rá :)) Köszönöm előre is!Itt lehet rá szavazni, sajna, pontosabban nem tudom megadni a címet, kicsit keresgélni kell.
Update: Jelenleg a 18/321. oldalon van az én tervem, természetesen egyre hátrébb kerül, ahogy folyamatosan töltik fel a további terveket.
Update 2: Per pillanat a 98/400. oldalon van az enyém,m eddig 14 szavazatot kaptam :)

Csillaggyűjtés - 8. forduló - villámjáték!

Ma este várom a válaszokat:
Milyen apropóból látogatta meg a GazdaságTV.hu a Bonbonetti gyárat?
***
Megyek aludni :) Köszönöm a válaszokat! 5 db jó megoldás érkezett. Sajnos nem tudom most beírni, mert valami miatt nem enged be a Tervezés felületre (lehet, hogy a frissítések után újra kell indítanom a gépet és akkor jó lesz). Holnap reggel megnézem, mi a helyzet és amint lehet, kisosztom a csillagokat.
***
Végre jó a Tervező, beírtam a csillagokat!

Még egy online advent naptár

Nemrég mutattam a MaraFactory adventi naptárját, de sajna nekem nem működik rendesen minden nap :( Találtam egy másikat is, ez meg kreatív jellegű, belinkelem, hátha jó lesz (ha idénre nem, majd jövőre előkeressük) ötletadónak :)
Ezenkívül ajánlom BogárKrea-Brigi plüsseményeit, mert minden nap más-más terméke van leértékelve + érdekes olvasnivalók és ötletek vannak a blogján december elseje óta. Ha kihagytátok volna eddig, nézzetek be hozzá is! :)

És a végére egy szupertitkos recept, amit most találtam Tiffanylda blogján @x jóvoltából és legszívesebben azonnal nekiállnék! Tiffany-mézeskalács! Wowww!

2011. december 11., vasárnap

Rengeteg recycling ötlet

Ne tudom, hogyan keveredtem el erre a blogra, de nem bántam meg. Rengeteg újrahasznosítható ötletet találtam Michele-nél, amik közül az elsőt már el is kezdtem megvalósítani - színes hópelyhek reklámújságokból. De az abszolút kedvencem a faág-korcsolya, kár, hogy már sötét van a faág-szedéshez, azonnal neki is látnék. A papírlepke-girland se semmi, azt is ki fogom próbálni! Nektek mi tetszik a legjobban a blogjáról?
***
Véget ért a csillaggyűjtéses verseny 7. fordulója, beírtam a pontokat a 3 megfejtőnek. Nem volt nehéz, ugye?
Mirci, nem tudom, mi lehet velünk a baj :((( Megpróbálom én is megnézni, milyenek a beállításaim, hátha az segít - köszi, hogy szóltál!

2011. december 8., csütörtök

Csillaggyűjtés - 7. forduló

A mai két kérdésemre a választ a GazdaságTV-n találjátok meg :)

1. Hol készült a Tőzsde rovat december 6.-i videója (utca, házszám (a per nem kell) )?
2. Hogyan változtak a lakásárak 2008 óta?
A válaszokat vasárnap estig várom.

Új hír, hogy januártól az OtthonTV, a PénzTV és az EnergiaTV meg fog szűnni illetve bizonyos rovatok átköltöznek a GazdaságTV-be. Hja, nehéz az élet.

2011. december 6., kedd

Sorsoltam :)

Mikulás alkalmából megejtettem a rég meghirdetett játékom sorsolását, és a következő eredményt hozta:
Osli, gratulálok, kérek egy postacímet! :)

2011. december 2., péntek

Papírdíszek karácsonyra

Igaziból ez nekem egy kis jegyzet a jövő hét pénteki iskolai karácsonyi kézműveskedéshez. Az elsőt és a másodikat szeretném megcsinálni a suliban, a többit meg amúgy is :) Nektek melyik a kedvencetek? Jó böngészést!


Ez nincs linkelve, csak kép:


2011. december 1., csütörtök

Adventi naptár - MaraFactory

Készítettem ám még egy kis ezt meg azt is, de fotóm most nincs hozzá, így amíg arra vártok, addig mutatok egy linket, hátha nem ismeritek:
http://marafactory-advent.blog.hu/
Minden napra egy meglepi - a mai már nyomtatható!

És egy ráadás, most találtam:
Van egy jópofa adventi naptár Alisa blogján: