2010. november 20., szombat

Gömbök, verseny és az igazi tűbarkács :)

A héten a sűrű események közepette mégcsak blogolni sem volt időm, pedig már a múlt hétvégén elkészült a karácsonyi SAL-ból az utolsó előtti gömb.
Fonal: Nina - Hydrangea
Tegnap pedig befejeztem az utolsót is (Nina: Salsa fonalával). Többszöri nekifutásra lettem kész vele, mert egyszerűen nem tudtam koncentrálni és folyton elszámoltam, mint szokás szerint :) Ezért aztán totál belegabalyodtam, de gondoltam, olyan isten nincs, hogy én szétbontsam és újrakezdjem, így hát körbevarrtam, böktem ide, böktem oda s ez lett belőle:
Ma pedig a gömbökön kívüli részekkel is haladtam (fonal: DMC 161), s most itt tartok:
Nekem tetszik, hogy színes lesz :)
***

Az óvodásoknak és iskolásoknak az egyik helyi bank rajzversenyt hírdetett: le kellett rajzolni, mire vágynak. Soma (annak ellenére, hogy imád rajzolni, nagy meglepetésünkre) első helyezett lett. A bankban kiállították a nyertes rajzokat. A fotón a paraván a rajzokkal, aztán külön Soma rajza, majd ahogy a nyeremény tolltartónak örül (és még kapott mellé egy bankkártyát is, pénzzel :) ) és végül a cukrászdában a közös kakaózás, amivel megünnepeltük ezt a díjat.

***
S hogy a Keve se maradjon ki: anyja fia tűbarkácsol :) Ebből a két képből egy scrapbook-oldalt is készítettem, ld. a másik blogomon :)
A dolog oka, hogy a helyi fonalboltban találtam egy jópofa, gyerekeknek való kézműveskészletet, amiből karácsonyfadíszeket lehet készíteni varrással és ragasztással. Keve azonnal rávetette magát - az eredmény önmagáért beszél. Bár totál elfáradt... szerintem a maradék három dísz rám vár és én nem bánom ;)

5 megjegyzés:

latinka írta...

Gratulálok a kis művésznek!

Edit írta...

Nekem is tetszenek a színes gömbök.
A gyerekek pedig örökölhettek valamit... :D Nagyon ügyesek. Gratulálok a munkáikhoz! :)

mannamari írta...

Nagyon jól néznek ki a gömbjeid. Nekem is kellene haladást fotóznom. :-)

Gratulálok Somának a rajzversenyhez. :-)
Keve pedig igazán szép díszt alkotott. És nagyon édesen koncentrál. :-)

Bernadett írta...

Gratulalok mindharomatoknak.:)

Veronika írta...

Gartulálok mind a kettőtöknek. Csoadszépet alkotsz!
Puszi